Zeynep Yazıcı Yazdı;CHP Özgür Siyaset Dedi

CHP ÖZGÜR SİYASET DEDİ


Pek çok duyguyu içiçe yaşadığımız bir CHP kurultayına daha ev sahipliği yaptı geçen haftasonu Ankara semaları.
Kendimizi ister istemez apolitik olma zorunluluğu baskısı altında hisseden 657 ye tabi yoldaşlar olarak hatırı sayılır sayıda bir ekiple biz de misafiriydik bu kurultayın.

Öncelikle adını Türk siyasi tarihine altın harflerle yazdıran,yüzlerce km yolu yetmişe dayanan yaşına rağmen; genç ve adil yüreğiyle adalet için  yürüyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun, biraz kendi seçimi biraz da kendisini yanlış yönlendiren bir kısım hırslı insanın narsist politikaları sonucu kurultaydan kırgın, küskün ve yalnız ayrılışının burukluğu üzerimizde kaldı.

İlk tur sonunda çekilmeyişine anlam veremeyen kızgın partililerin daha sonrasında basına sızan çekimlerde kendisine yapılan çekilmemesi yönündeki yoğun ve haksız baskının Kemal beyin yüzüne yansıyan yorgun endişesini pek çok evladı gibi ben de çaresizce gözlemledim.

Bir siyaset bilimci olarak bir kez daha koltuğa kalabalık bir şekilde gelindiği halde,her gidişin vefasız bir yalnızlığa terk edilişini gördüm.

Öte yandan sadece bir kaç siyasi aktörün yüksek sesle telafuz edebildiği ‘Değişim’ ihtiyacı ve arzusu ile gidilen bu yarışta tüm Türkiye gibi biz İzmir grubu da aynı heyecan heves ve umutla sonuçları karşıladık.

Ulu önderim Mustafa Kemal Atatürk ün 

‘Benim iki büyük eserim vardır 
Biri Türkiye Cumhuriyeti 
Biri Cumhuriyet Halk Partisi dir’

dediği içindir bizi elimizi en ağır taşların altına koymaya iten idealizm.

Neo-liberalizmin partide adil ve liyakata dayalı genç kadrolarla daha keskin ve daha sol odaklı politikaların içine yedirilmesinin gerekliliği ve beraberinde reformist Kemalist devrimci yerel kadroların genel merkezde dikkate alınması parti tabanının taşıdığı gelecek kaygısının silinmesi için sadece başarıya odaklı karma ekiplerin kurulması yeni ‘özgür’ chp den beklentilerimiz.

Solda durmanın ırkçı olmaktan kaçınmanın vatan haini olmak adledilmeyeceği 
Milli değerler gütmenin faşistlik sayılmayacağı,

Vatanı sevmenin her hangi bir ırk ve hegemonyanın tekelinde olmayacağının altının zaruretle çizileceği yeni ve özgür düzene merhaba derken…

Güzel İzmirimden PM ye giren

Başta yol arkadaşımız sevgili Murat Bakan olmak üzere üç güzel sağlam yüreğe izmirin nahif aydın siyasetinde kuracakları köprü için şimdiden başarılar diliyorum.

İzmir den sevgi selam ve saygı ile…