Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Dışişleri Bakanı Sözcüsü Sebastian Fischer, durumun memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Ateşkesin Yürürlükte Olması Memnuniyet Verici”

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sebastian Fischer, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, "Her şeyden önce, üzerinde anlaşmaya varılan ateşkesin fiilen yürürlükte olması ve şimdilik de geçerli gibi görünmesi Gazze halkı için bir umut işaretidir. Bu, tarafların anlaşmaların ilk kısmına uydukları anlamına geliyor" dedi.

CDU'nun Yeni Parti Programında Müslüman İfadeleri Tartışma Yarattı CDU'nun Yeni Parti Programında Müslüman İfadeleri Tartışma Yarattı

Fischer, tüm tarafların karşılıklı anlaşmalara bağlı kalmaya devam etmeleri, rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze halkına insani yardım götürmek için fırsatların kullanılmasının önemli olduğunu vurguladı. Ancak, Gazze'deki durumun değişken olduğunu belirterek, tüm çabaların şimdi bu insani duraklamayı dengelemeye odaklanması gerektiğini söyledi.

İsrail ile Hamas Arasında Dört Günlük Duraklama Bugün Başladı

İsrail ile Hamas arasındaki dört günlük insani duraklama, Cuma sabahı Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerinde yürürlüğe girdi ve esir değişimi ile yardım amaçlı saldırıları geçici olarak durdurdu. İsrail, Filistinli grubun 7 Ekim'de düzenlediği sınır ötesi saldırının ardından en az 239 İsraillinin Hamas tarafından tutulduğunu tahmin ediyor.

Gazze Şeridi'ndeki hükümet medya ofisi, İsrail'in saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 14.854'e yükseldiğini, kurbanlar arasında 6.150 çocuk ve 4.000'den fazla kadın bulunduğunu, 36.000'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail'in resmi ölü sayısı ise 1.200'dür