Almanya'nın Rusya'nın Komşularına Olan İhracatında Dikkat Çekici Yükseliş Almanya'nın Rusya'nın Komşularına Olan İhracatında Dikkat Çekici Yükseliş

Cuma günü Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Scholz, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'a, diğer AB liderlerinin Ukrayna ile müzakerelere başlaması konusunda karar vermelerine izin vermesini önerdiğini söyledi. Ancak Orban'ı ikna edemediğini belirtti.

Scholz, "Macaristan başbakanına, kendisinin yokluğunda bu kararı almamıza izin verip vermeyeceğini önerdim. Bu öneriyi düşündü. Ayrıca kendisinden ihtiyaç duyduğu kadar zaman ayırmasını ve spontane yanıt vermemesini istedim. O da bu teklifi kabul etmek istedi" dedi. Medyada daha önce yer alan haberlere göre Scholz'un Orban'a odanın dışında bir kahve içmesini ve diğer AB liderlerinin oybirliğiyle müzakerelere başlamak için karar almalarına izin vermesini önerdiği ifade edilmişti.

Zirve sonrasında konuşan Orban'ın politika direktörü, Macaristan'ın Ukrayna'nın müzakerelere başlamaya hazır olmadığına inanması nedeniyle oylamaya katılmadığını belirtti. Ancak ulusal haber ajansı MTI'ye göre 26 AB üye ülkesi "farklı düşünüyordu." Orban'ın politika direktörü, "Görüşmelerin ardından Macaristan salonu terk etme kararı aldı ve oylamaya katılmadı. Dolayısıyla Macaristan kararın alınmasını engellemedi ancak bu hatalı kararın sorumluluğunu da üstlenmeyecek" dedi.