Berlin Sağlık Turizmine Türk İmzası!

ALZ Fuar tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Berlin Sağlık Turizmi Fuarı’na Türkiye, Almanya, İspanya, Gürcistan, Makedonya ve Sırbistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden çeşitli sağlık kurumları katıldı. Türkiye’den 81, diğer ülkelerden 9 kurumun katıldığı fuar 2 gün sürdü. Fuar boyunca yaklaşık 1.250 farklı iş görüşmesi gerçekleşti. Fuara Berlin dışında birçok ülkenin yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.

  1. Berlin Sağlık Turizmi Fuarı, Türkiye’de bulunan donanımlı hastaneleri, iyi klinikleri ve doktorları tanıtmak ve Türkiye ile Almanya arasında sağlık alanında iş birliğinin kurulmasını sağlamak amacıyla 2-3 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlendi. ALZ Fuar tarafından UNICO Sigorta’nın ana sponsorluğunda, TOBB, DEİK ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin destekleri ile fuar açılışı gerçekleşti.

Fuara Ücretsiz Ziyaret

Ücretsiz olarak ziyaret edilen fuara gelen misafirler, kendi alanlarında önde olan 90 farklı hastane ve sağlık kuruluşlarının hizmetleri hakkında bilgi aldılar. Ziyaretçiler, çeşitli branşlardan alanında uzman doktorlara danışıp tedavileri ile ilgili bilgi aldılar.

İş Birliği Konferansı Düzenlendi

Fuarda Sağlık Turizminde İş Birliği Konferansı düzenlendi. Konferansta;

  • TOBB Uluslararası Sağlık Turizmi Meclisi Başkan Yrd. Dr. Genco ÇETİNKANAT ile alanlarında önemli olan Pramod GOEL, Zahid HAMID, Dr. Yasemin BAY ve Cenay Yıldırım gibi isimler bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.

Sağlık Fuarları Yıl Boyu Sürecek

Berlin’de gerçekleşen fuarın ardından yıl içerisinde yapılması planlanan diğer fuarların yerleri ve düzenleneceği aylar da netleşti.

Buna göre 2024’te düzenlenecek sağlık turizmi fuarları;

  • Nisan’da Bakü’de,
  • Haziran’da Londra’da,
  • Kasım’da Frankfurt’ta gerçekleşecek.

Sağlık turizmi fuarlarını düzenlemek için hazırlanan ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz, Türkiye’nin uluslararası standartlarda kaliteli ve güvenilir sağlık hizmeti ile yüksek sağlık teknolojisi ve alanında uzman deneyimli kadrolarının bulunduğunu bu nedenle Türkiye’yi bu yıl içerisinde 2 milyonun üzerinde yabancının tedavi için tercih etmesini beklediklerini söyledi.

Talip Ekşi ile Röportaj Talip Ekşi ile Röportaj