Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Kathrin Deschauer, Berlin'deki basın mensuplarına verdiği demeçte, Baerbock'un mevcut duraklamayı memnuniyetle karşıladığını ve rehinelerin serbest bırakılabilmesi ve Gazze'ye insani yardım gönderilebilmesi için bu duraklamanın "mümkün olduğunca uzun" sürmesi gerektiğini vurguladı.

Umut Yılmazkeçeci Yazdı;Berlin Sağlık Turizmine Türk İmzası Umut Yılmazkeçeci Yazdı;Berlin Sağlık Turizmine Türk İmzası

Baerbock: “Başkalarının Acılarını Dindirmek İstiyoruz”

Baerbock, Barcelona'da düzenlenen toplantıda, Avrupa Birliği üye ülkeleri ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden üst düzey diplomatlarla bir araya geldi. Bakan, "Şu anda yapmaya çalıştığımız en önemli şey birbirimizin acısını görmek. Çünkü ancak başkalarının acıları dindirilirse sizin acılarınız da sona erecektir. İsrailliler ancak Filistinliler güvenlik içinde yaşarsa güvenlik içinde yaşayabilirler." dediği bildirildi.

Ateşkes 10 Güne Kadar Uzatılabilecek

Gazze'deki krizi ele almak üzere düzenlenen toplantıda, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara Katar'ın aracılık ettiği aranın başlangıçta dört gün sürmesi planlanmıştı. Ancak Cuma sabahı yürürlüğe giren yasa, anlaşmaya göre 10 güne kadar uzatılabilecek. Başlangıçta Hamas ile İsrail arasında bir anlaşma olup olmayacağının belirlenmesi gerekiyordu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Pazar akşamı uzatmaya istekli olduklarını belirtirken, Hamas da rehineler karşılığında İsrail'den daha fazla Filistinli mahkum almak için uzatma talebinde bulundu.