Yetkililer, Perşembe günü yaptıkları açıklamada, Almanya polisinin birçok federal eyalette Reichsburger (Reich Vatandaşları) hareketine karşı baskınlar düzenlediğini bildirdi. Günün erken saatlerinde, 20 aşırı sağcının evinde arama yapıldı ve sekiz federal eyalette koordineli operasyonlarda yaklaşık 280 polis görev aldı.

Tuhaf ve Tehlikeli Suçlular

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, yaptığı açıklamada, "Reichsburger üyeleri sadece tuhaf kişiler olarak değil, aynı zamanda tehlikeli suçlular olarak da görülmelidir" dedi. "Bu nedenle yetkililer, her şüpheyi araştırıyor ve olaylar daha fazla büyümeden müdahale ediyor" diye ekledi. Perşembe günkü operasyon, savcılara göre, bir Telegram kanalını yöneten, grup propagandasını yayan ve kamu dairelerini hedef alan yasa dışı eylemler düzenleyen aşırı sağcıları hedef aldı. Şüphelilerin yaşları 25 ile 74 arasında değişirken, çoğunluğu Baden-Württemberg ve Bavyera gibi güneydeki federal eyaletlerde ikamet ediyordu.

Baskında Belge ve Elektronik Cihazlara El Konuldu

Baskınlarda, çok sayıda belge ve elektronik cihaza el konulduğu belirtildi. Bavyera Adalet Bakanı Georg Eisenreich, "Anayasal düzenimizi reddeden ve ceza hukukunda sınırı aşan herkes, polisin ve savcılığın her an beklenmedik bir ziyaretini beklemelidir" dedi.

Almanya’nın Köln şehrinde ilk kez Ramazan Aydınlatması Almanya’nın Köln şehrinde ilk kez Ramazan Aydınlatması

Reichsburger hareketinin takipçileri, Alman devletinin meşruiyetini reddediyor ve ülkenin sözde "derin devlet" üyeleri tarafından yönetildiğini iddia ediyor. Birçoğu vergi ödemeyi reddederken, sıklıkla yetkililerle çatışmaya girmekte ve geçen yıl Alman parlamentosunu basarak ülkede iç savaş benzeri koşullar yaratma ve hükümeti devirme planları nedeniyle tutuklanan aşırı sağcı isimler arasında AfD'nin eski bir milletvekili, birçok eski subay ve Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan bir aktif asker bulunmaktaydı.