BM çocuk yardım kuruluşu Unicef, Almanya'nın çocuk yoksulluğuyla mücadele konusunda daha fazla çaba sarf etmesi için çağrı yapıyor. Unicef ​​araştırma enstitüsü Innocenti'nin yeni raporuna göre, Almanya, incelenen 39 OECD ve AB ülkesi arasında 25. sırada yer alarak alt orta grupta bulunuyor.

UNICEF: Çocuklardan Tasarruf Yapılmamalı

Almanya'da bir milyondan fazla çocuğun kalıcı yoksulluk içinde yaşadığı ifade ediliyor. Çocuk ve gençlerin yoksulluk içinde büyüme oranı on yıldır neredeyse değişmemiş durumda. Kişi başına düşen gelirin ortalama yüzde 60'ından azına sahip olanlar düşük gelirli olarak kabul edilir.

Sürekli veya sürekli olarak yoksulluk içinde yaşayan çocukların sosyal ve duygusal davranış sorunları gösterme olasılığı, zenginlik içinde büyüyen çocuklara kıyasla iki kat fazladır. Birçoğunun kelime dağarcığı daha zayıf ve depresyona girme olasılıkları daha yüksektir.

Unicef ​​Almanya'dan Sebastian Sedlmayr, çocuk yoksulluğuyla mücadelede tasarruf yapılmaması gerektiğini belirtiyor: "Bu nedenle, diğer birçok kuruluşla birlikte federal hükümete, eyaletlere ve belediyelere yoksulluk içinde yaşayan çocuklar için daha fazlasını yapma çağrısında bulunuyoruz, mevcut bütçe krizine rağmen." Bu, etkili temel çocuk korumasının yanı sıra çocuklara yönelik altyapının sürdürülmesi ve genişletilmesiyle de ilgilidir.

Fransa ve İngiltere Sıralamanın Sonlarında

Unicef ​​raporuna göre, Fransa ve Büyük Britanya çocuk yoksulluğu konusunda en kötü performansı gösteriyor. Fransa'da çocuk yoksulluğu 2012'den 2021'e kadar yüzde on arttı, İngiltere ise aynı dönemde yüzde 20'lik bir artış gördü.

AB'de Altı Milyon Çocuk Etkileniyor

Talip Ekşi ile Röportaj Talip Ekşi ile Röportaj

Rapora göre, AB'de yaklaşık altı milyon çocuk doğrudan gelir yoksulluğundan etkileniyor. Ailelerin oyuncaklarından vazgeçmek, evlerini yeterince ısıtmamak, yıpranan kıyafetlerini değiştirmemek veya yeterli yiyecek sağlamamak gibi temel ihtiyaçlarına güç yetiremeyen çocuklar bulunuyor.

Ancak Polonya, Slovenya, Letonya ve Litvanya'da durum daha olumlu: Bu ülkeler, çocuk yoksulluğunu çalışma döneminde yüzde 30'dan fazla azaltarak olumlu bir gelişme kaydettiler. Raporun yazarları, "Çocuk yoksulluğuyla etkili bir şekilde mücadele etmek büyük ölçüde politikacıların sorumluluğunda" diyorlar.