Handelsblatt'ın araştırmalarına göre, trafik lambası koalisyon hükümeti iddiaların ardından hızlı bir şekilde tepki verdi ve Moskova'nın saldırısını savuşturmayı başardı.

Vladimir Putin, Almanya'yı Enerji Krizine Sürüklemek İstedi

Rapora göre Kremlin, savaşı gaz kullanarak ilan etmişti. Rusya, derinlemesine Alman altyapısına entegre olan Rus gazı olmaksızın ülkeyi kaosa sürüklemek için Almanya'ya olan teslimatları aniden sonlandırmayı planlıyordu.

Bu eylemin, Gazprom Germania tarafından gerçekleştirileceği bildirildi ve planın uygulama tarihi olarak 4 Nisan 2022 belirlendi. Gazprom'un iddia edildiğine göre gizlice para transfer ettiği Almanya'daki  şirketleri aracılığıyla, Rusya, 500 büyük Gazprom müşterisini hedef aldı. Bunlar arasında 250 belediye şirketi, 250 şirket ve endüstri tesisleri, kimya ve çelik endüstrileri de bulunuyordu. Ayrıca, 700 gaz santrali de dahil edilmişti. Planın açık hedefi, "maksimum ekonomik zarar" yaratmaktı.

Scholz, Ukrayna Sorununu "Kahve Molası" Taktiği ile Çözdü Scholz, Ukrayna Sorununu "Kahve Molası" Taktiği ile Çözdü

Putin Planı Hakkında Şehirler Birliği Başkanı: "Milyonlar soğuk evlerinde oturuyor olacaktı"

Bild'e konuşan Şehirler Birliği Başkanı Gerd Landsberg'e göre, plan başarılı olsaydı dramatik sonuçları olacaktı. Milyonlarca kişi soğuk evlerinde oturuyor olacaktı. Ayrıca, soğuktan dolayı ofisler "çalışamaz, işyerleri açılamazdı. Gaz ve ısıdan yoksun kalan şirketlerde milyonlarca çalışan işe gidemezdi."

Ayrıca, gaz fiyatı bir gecede fırlayacaktı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görünüşe göre gaz arzının çökmesine dair korku yaratmak istiyordu. Amacı, Almanya'da Rusya lehine gösteriler düzenlemekti. Almanya'nın gaz talebinin yaklaşık yarısı karşılanamazdı.