CDU'nun Yeni Parti Programında Müslüman İfadeleri Tartışma Yarattı CDU'nun Yeni Parti Programında Müslüman İfadeleri Tartışma Yarattı

Hükümet sözcü yardımcısı Christiane Hoffmann, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, "Gazetecilerin bu savaşın kurbanı olmasından elbette çok üzüntü duyuyoruz ve elbette orada olanların soruşturulmasını mümkün olan her şekilde destekliyoruz" dedi.

Hoffmann, İsrail güvenlik güçlerinin gazetecilere yönelik tacizlerine ve 7 Ekim'den bu yana en az 87 gazeteci ve medya çalışanının öldürülmesine dair sorulara cevap verirken, soruşturmanın kapsamlı bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı ve İsrail yetkililerinin bu soruşturmayı yapacaklarını varsaydığını ekledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Kathrin Deschauer da aynı basın toplantısında yer alarak, basın özgürlüğüne saygı gösterilmesi ve gazetecilerin işlerini özgürce yapabilmelerine izin verilmesi çağrısında bulundu. Deschauer, "Basın özgürlüğü, çok zor koşullar altında dahi güvence altına alınması gereken son derece önemli bir değerdir. Çok üzüntü duyduğumuz bu tür olayların araştırılması da bizim için çok önemli" dedi.

Cuma günü yaşanan olaylara örnek olarak verilen El Cezire muhabiri Wael Al-Dahdouah'ın Gazze'deki hava saldırısında yaralanması ve Anadolu foto muhabiri Mustafa Alkharouf'un İsrail güçleri tarafından saldırıya uğraması, Alman hükümetini bu konuda açıklama yapmaya yönlendirdi.