Scholz, Ukrayna Sorununu "Kahve Molası" Taktiği ile Çözdü Scholz, Ukrayna Sorununu "Kahve Molası" Taktiği ile Çözdü

Bu durum, nüfusun yüzde 6,6'sını etkiliyor ve Federal İstatistik Ofisi'ne göre, bu rakam 2021'e kıyasla iki katına çıktı. 2021'de Almanların sadece yüzde 3,3'ü mali nedenlerden dolayı evlerini yeterince ısıtamadıklarını belirtmişti.

Ukrayna Savaşı ile Bağlantılı

Araştırma, artan enerji fiyatlarının, özellikle Ukrayna'daki savaşla bağlantılı olarak, bu artışın ana nedeni olduğunu gösteriyor. Tek ebeveynli hanelerde yaşayanlar özellikle etkilendi; bu grup içindeki katılımcıların yüzde 14,1'i parasızlık nedeniyle evlerini yeterince ısıtamadıklarını belirtti. İki yetişkin ve en az üç çocuğu olan hanelerde yaşayanlar (yüzde 9,7) ve yalnız yaşayanlar (yüzde 7,3), genel ortalamanın üzerinde bir etkilenme yaşadı.

Araştırmaya göre, Almanya, AB ortalamasının altında bir yüzde olan yüzde 6,6'lık nüfus payıyla dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl AB'de nüfusun yaklaşık yüzde 9,3'ü mali nedenlerle evlerini yeterince sıcak tutamadıklarını ifade etti.

2021’de Oran Yüzde 6,9’du

Bu oran, AB genelinde 2021'de yüzde 6,9'a yükselmişti. 2022'de ise Bulgaristan'da insanların yüzde 22,5'lik oranla evlerini yeterince ısıtamadıklarını ifade etmeleri dikkat çekiciydi. Bu durumu yüzde 19,2 ile Kıbrıs Rum Kesimi ve yüzde 18,7 ile Yunanistan takip etti. En düşük oranlar ise sırasıyla yüzde 1,4 ile Finlandiya, yüzde 2,1 ile Lüksemburg ve yüzde 2,6 ile Slovenya'da kaydedildi.