Steinmeier Instagram'da yaptığı açıklamada, "Görüşmelerde Gazze'nin siyasi beklentileri ve Arap ülkelerinin iki devletli çözüme yönelik olası rolü üzerinde duruldu." dedi.

Umman, Arabuluculuk Konusunda Çalışma Yaptığını Belirtti

Almanya’nın Köln şehrinde ilk kez Ramazan Aydınlatması Almanya’nın Köln şehrinde ilk kez Ramazan Aydınlatması

Umman'ın, Suudi Arabistan ile İran arasında da dahil olmak üzere "bölgede sıklıkla arabuluculuk yaptığını" belirtti. Alman haber ajansı dpa'nın aktardığına göre Steinmeier, Umman sultanıyla görüşmesinin ardından "Gerçek şu ki Umman, İran ile Suudi Arabistan arasındaki yakınlaşmada çok iyi bir arabuluculuk rolü oynadı" dedi.

"Bu iki devlet arasındaki gerilimi azaltmak, bir bütün olarak bölgedeki gerilimlerin de azalmasına kesinlikle yardımcı olacaktır" diye vurguladı. Almanya, Hamas'la olan çatışmasında İsrail'in sadık bir müttefiki oldu.

Scholz: “Almanya, İsrail’in Yanında”

Şansölye Olaf Scholz da İsrail'in güvenliğinin müzakere edilemez olduğunu ve Hamas'la olan mevcut çatışmada Almanya'nın "tek bir yere sahip olduğunu" ve onun da "kesinlikle İsrail'in yanında" olduğunu söyledi. Geçen hafta yapılan yeni bir anket, Alman hükümetinin Gazze savaşına ilişkin İsrail yanlısı tutumunun halk tarafından desteklenmediğini ortaya çıkardı. Allensbach Enstitüsü'nün yaptığı ankette Almanların çoğunluğunun İsrail-Filistin çatışmasında taraf olmaya karşı olduğu ve Yahudi devletine askeri destek sağlanmasına şiddetle karşı çıktığı ortaya çıktı.