İspanyol devlet yayıncısı RTVE'ye konuşan Borrell, Filistin bölgesindeki bombardıman kampanyasının zaten "tarihin en yoğunlarından biri" olduğunu belirtti ve şehirlerdeki yıkım düzeyini "daha yüksek olmasa da, Filistin'deki yıkım düzeyleriyle karşılaştırılabilir" olarak kınadı. Borrell, bu benzetmeyi, İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman şehirlerinin durumuyla örtüştürerek ifade etti.

Almanya'nın Rusya'nın Komşularına Olan İhracatında Dikkat Çekici Yükseliş Almanya'nın Rusya'nın Komşularına Olan İhracatında Dikkat Çekici Yükseliş

271 Kişinin Ölümüne Dikkat Çekti

Borrell aynı zamanda, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail askerleri ve yerleşimcilerinin saldırılarında en az 271 kişinin öldüğüne dikkat çekerek, Avrupa'nın "işgal altındaki bölgelerde Filistinlilere yönelik şiddeti durdurmaya" yönelik önlemler almasını umduğunu ifade etti. Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, bu saldırılarda ölenlerin sayısını verdi.

Borrell, bu bölgelerdeki artan şiddet olaylarının, İsrail işgalinin genişlemesine olanak tanıdığını ve şu anda "30 yıl önce Oslo Anlaşmaları'nın imzalandığı zamandan dört kat daha fazla" olduğu konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca, mevcut durumun İsrail-Filistin çatışmasına iki devletli çözümü "çok daha zor" hale getirdiğini vurguladı.

Oslo Anlaşması 2014 Yılında Çöktü

Oslo Anlaşmaları, 1993 yılında Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ve İsrail arasında imzalandı ve Filistinlilere bir tür sivil yönetim sağlamayı amaçlıyordu. Ancak, müzakereler, Filistin devletinin kurulmasına yönelik bir barış anlaşmasını tamamlamayı başaramadı. Borrell, ABD destekli barış müzakerelerinin, Tel Aviv'in yerleşim inşasını durdurmayı ve 1993'ten önce hapsedilen Filistinli tutukluları serbest bırakmayı reddetmesi nedeniyle Nisan 2014'te çöktüğünü belirtti.