Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, konunun gelecek hafta yapılacak AB dışişleri bakanları toplantısında tartışılacağını belirtti.

Almanya’nın Köln şehrinde ilk kez Ramazan Aydınlatması Almanya’nın Köln şehrinde ilk kez Ramazan Aydınlatması

Bu Konuların Tartışılmasının Doğru Olduğu Düşüncesi Hakim

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sebastian Fischer, ABD'nin Batı Şeria'da şiddet uygulayan yerleşimcilere vize yasağı getirmesini olumlu karşıladıklarını ifade etti. Fischer, "ABD'nin net bir duruş benimsemesini ve şimdi giriş kısıtlamaları şeklinde somut önlemler almasını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Fischer, bu konunun Avrupa düzeyinde de tartışılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, Almanya'nın bu konudaki çabalarını AB Dışişleri Konseyi'nde aktif olarak sürdüreceklerini söyledi. ABD'nin Batı Şeria'daki radikal İsrailli yerleşimcilere vize yasağı uygulama kararı, Almanya'nın işgal altındaki Filistin topraklarında artan şiddet olaylarına duyduğu endişeyi yansıtıyor. Fischer, yerleşimcilerin Filistin topluluklarına yönelik şiddeti kınayarak, bu şiddetin güvenlik durumunu daha da kötüleştirdiğini belirtti.

"İsrail'e, Filistinlileri aşırılıkçı yerleşimcilerin faaliyetlerinden koruması ve sorumlulardan hesap vermesi çağrısında bulunmaya devam ediyoruz. Filistinli aileler, geleneksel evlerinde ve topraklarında korkusuzca yaşayabilmeli" diyen Fischer, İsrailli yerleşimcilerin saldırılarının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Filistinlilere Yönelik Şiddet Olayları Tırmandı

Filistinli kaynaklara göre, İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırıları son zamanlarda artış göstermiş, aşırılık yanlıları son iki ayda 300'den fazla saldırı düzenleyerek en az dokuz Filistinliyi öldürmüştür. Aşırılıkçı yerleşimcilerin saldırı yöntemleri, gerçek mermi kullanmaktan dayak, araçları taşlamak ve evlere, ailelere ve çiftçilere saldırmaya kadar geniş bir yelpazede bulunmaktadır.