Feldman, Münih merkezli Süddeutsche Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, Alman hükümetinin İsrail'e yönelik bu koşulsuz dayanışmasının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

İsrail’i Sert Bir Dille Eleştirdi

İsrail'in Gazze'deki savaşını sert bir dille eleştiren Feldman, Alman hükümetini, Alman Yahudileri arasında İsrail'i eleştirenleri "itibarsızlaştırarak" susturmaya çalışmakla suçladı. Feldman, "Artık federal hükümetin, Gazze'deki yıkıma değil, barışa duyarlılık gösterenlere karşı bu kadar güçlü bir tepki göstermesini korkutucu buluyorum" diye ekledi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un İsrail'in askeri eylemlerinin uluslararası hukuku ihlal etmediği yönündeki açıklamasına katılmayan Feldman, "İsrail'de bu şiddeti açıkça aşırı ve orantısız olarak gören pek çok ses var. Sudan mahrum bırakmak uluslararası hukuka aykırıdır. Sınır dışı edilme uluslararası hukuka aykırıdır. Sivil kayıpların kabul edilmesi uluslararası hukuka aykırıdır. Olaf Scholz'un hangi uluslararası hukukçulara danıştığını bilmiyorum" şeklinde konuştu.

Alman Yahudi Aydınları İsrail Desteğini Eleştiriyor

Almanya, Ukrayna'ya Yeni Patriotlar Gönderecek Almanya, Ukrayna'ya Yeni Patriotlar Gönderecek

Almanya'daki Yahudi aydınları, Berlin'in İsrail'e koşulsuz destek politikasına karşı çıkarak öne çıkmış durumda. Geçen ay, 100'den fazla Alman Yahudi entelektüel, Filistin yanlısı gösterilerin kısmen yasaklanmasını eleştirdi. Bu yasaklara ilişkin polisin inandırıcı bir savunma sunmadığını belirten entelektüeller, Yahudi gruplar tarafından düzenlenen toplantıların yasaklanmasının da aralarında olduğu neredeyse tüm iptallerin, "kışkırtıcı, Yahudi karşıtı bağırışlar" nedeniyle polis tarafından meşrulaştırıldığını ifade etti. Bu durumun, "İsrail'i eleştirmeyi de içerebilecek meşru ve şiddet içermeyen siyasi ifadeyi bastırmaya" hizmet ettiğini vurguladılar.