S&P Global'in Perşembe günü yayımlanan raporuna göre, bu artış, sektördeki daralmanın daha yavaş gerçekleştiğine işaret etti, ancak 50,0'in altındaki her okuma hala daralmayı simgeliyor.

İmalat Daralmaya Devam Ediyor

CDU'nun Yeni Parti Programında Müslüman İfadeleri Tartışma Yarattı CDU'nun Yeni Parti Programında Müslüman İfadeleri Tartışma Yarattı

Önceki aydaki 40,8 seviyesine kıyasla, Kasım ayında imalat faaliyeti hala daralmaya devam etti. Ancak, 50,0 eşik seviyesinin üzerinde bir okuma, sektörde büyümeye işaret ederken, bu değerin altındaki her okuma daralmayı temsil ediyor. Yeni iş girişi, Kasım ayında art arda yedinci ayda da azalmaya devam etti, ancak Haziran ayından bu yana en düşük seviyede gerçekleşti. Yeni ihracat siparişleri de aynı şekilde daha yavaş bir hızda azaldı.

İstihdamda Düşüş Sürüyor

Almanya'da istihdamda düşüş devam etti. Kasım ayında iş kaybı oranı hafif bir artış gösterdi, ancak bu artış ılımlı düzeydeydi. Rapora göre, imalat sektöründeki istihdam düşüş oranı son üç yılın en hızlı düşüşü oldu. Kasım ayında imalat sanayi satın alma maliyetleri, Ağustos ayından bu yana en sert düşüşü yaşadı. Hamburg Ticaret Bankası Baş Ekonomisti Cyrus de la Rubia, "Yeni siparişlerdeki düşüşün azalmasıyla imalatta olumlu bir gelişme var. Bu durum, hem iç hem de dış siparişler tarafından destekleniyor" dedi. Rubia, ayrıca satın alma stoklarının azalmasındaki belirgin yavaşlamaya dikkat çekerek yeni alımlarda daha küçük kesintilerin yaşandığını ifade etti.