Almanya, Perşembe günü 1992 Molln ırkçı kundaklama saldırısının kurbanlarını Türk toplumunun düzenlediği bir etkinlikle andı.

Molln’da Hayatını Kaybedenler Anıldı

Umut Yılmazkeçeci Yazdı;Berlin Sağlık Turizmine Türk İmzası Umut Yılmazkeçeci Yazdı;Berlin Sağlık Turizmine Türk İmzası

Irkçılığı kınamak ve mağdurların anılarını yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinliğe Arslan ailesi, Molln Belediye Başkanı Ingo Schaeper, Türkiye'nin Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara ve birçok Molln sakini katıldı. 23 Kasım 1992'de Türk vatandaşı Bahide Arslan ile iki torunu Yeliz Arslan ve Ayşe Yılmaz, neo-Nazilerin evlerine attıkları yangın bombaları sonucu hayatını kaybetti.

Türk göçmen toplumu içinde korkuya sebep olan saldırıda dokuz kişi daha yaralandı. Kurpark'taki toplantıda konuşan Kara, 31 yıl sonra bile trajik saldırının acısının hâlâ hissedildiğini söyledi. Toplumda kalıcı yara izleri bırakan bu tür iğrenç olayları hatırlamanın önemini vurgulayarak, "hepimizin, benzer saldırıları gelecekte önlemek için toplumumuzu derinden yaralayan bu tür trajik olayları hatırlamamız ve unutmamız çok önemlidir."

Arslan: “Yaramız Halen Taze”

Bahide Arslan'ın oğlu Faruk Arslan ise acısının 31 yıl önceki gibi hala taze olduğunu söyledi. "53 yıldır Almanya'da yaşıyorum ve çok üzgünüm. 30 yıldır kalbimde ağır bir kara taş taşıyorum ve ondan kurtulamıyorum" dedi. Gelecekte nefret ve şiddeti asla istemediklerini vurgulayan Arslan, "Barış ve uyum içinde bir arada yaşamak istiyoruz. Bu bizim öncelikli hedefimiz