Wulff'a göre, aşırı sağ, kendi sorunları olmayan konularda göçmenleri suçlamak suretiyle ayrılıkçı ve ırkçı propagandalarını sürdürüyor.

Müslümanlar Yeterince Takdir Edilmiyor”

Umut Yılmazkeçeci Yazdı;Berlin Sağlık Turizmine Türk İmzası Umut Yılmazkeçeci Yazdı;Berlin Sağlık Turizmine Türk İmzası

Anadolu'ya yaptığı açıklamada Wulff, "Bazıları hala Müslümanlarla hiçbir ilgisi olmayan tamamen farklı sorunlar için Müslümanları suçluyor" dedi. Ayrıca, Müslüman göçmenlerin topluma katkıları ve başarılarının siyasetçiler ve medya tarafından yeterince takdir edilmediğini vurguladı. 2010-2012 yılları arasında Almanya'nın cumhurbaşkanı olarak görev yapan Hıristiyan Demokrat politikacı, göçmenlere karşı kucaklayıcı mesajları ve aşırı sağa karşı güçlü duruşuyla biliniyor. Wulff, 2010'da yaptığı ünlü bir konuşmada "İslam da Almanya'ya aittir" diyerek geniş çaplı tartışmalara yol açmıştı.

Wulff, konuşmasının üzerinden on yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen, Almanya'daki İslam konusundaki tartışmaların hala devam ettiğini belirtti. Ancak, Müslüman inancına mensup öğrencilere yönelik İslam dini derslerinin verilmesi ve din öğretmenleri ile imamların yetişmesi gibi olumlu gelişmelerin yaşandığını da ekledi.

Dünya Daha Az Barışçıl

Aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif (AfD) partisinin Müslüman karşıtı propagandasına atıfta bulunarak Wulff, "Dünya giderek daha az barışçıl hale geliyor, işler daha karmaşık hale geliyor ve ekonomik sorunlar var. Bazıları da suçlayacak birilerini arıyor ve maalesef bazıları da bunun için Müslümanları suçluyor" dedi.

AfD'nin son yıllarda yükselişe geçtiğini ve şu anda ülke çapındaki oy oranının yüzde 22 civarında olduğunu belirten Wulff, Müslüman karşıtlığının artık marjinal bir olgu olmadığını ve halkın geniş bir kesiminin bu duygulara katıldığını ifade etti. Alman İçişleri Bakanlığı'nın raporuna göre, Almanya'da her iki kişiden biri Müslüman karşıtı açıklamalara katılıyor.

Wulff, demokratik partilerin ve halkın aşırı sağ tehdidine daha ciddi bir şekilde yaklaşması ve güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini vurguladı. "Yabancılara, azınlıklara, diğer dinlere karşı düşmanlığa dayanan aşırı sağcılığa tanık oluyoruz ve bunu çok ciddiye almamız gerekiyor" diyen Wulff, AfD ile kararlı bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Müslüman Göçmenler İyi Entegre Oldular

Wulff, Almanya'daki Müslüman göçmenlerin genellikle iyi entegre olduklarını ve toplumun bir parçası haline geldiklerini ancak bu başarıların yeterince takdir edilmediğini ve medyada yeterince yer bulmadığını vurguladı. Almanya, 84 milyonu aşan nüfusuyla Fransa'dan sonra Batı Avrupa'nın en büyük ikinci Müslüman nüfusuna sahiptir. Ülkedeki 5.3 milyon Müslümanın 3 milyonu Türk kökenli. Son araştırmaların, Müslümanların ve İslam'ın genellikle olumsuz bir şekilde rapor edildiğini gösterdiğini belirten Wulff, bu algının toplumun geri kalanına da yansıdığını ifade etti. "Ülkemizdeki Müslümanların iyi entegre olduğu, birçok alanda başarılı oldukları gerçeği çoğu zaman eksik rapor ediliyor" diyen Wulff, Müslümanların ülkede önemli katkılarda bulunduğuna dikkat çekti.