Federal Antisemitizm Araştırma ve Bilgi Daireleri Birliği (RIAS) tarafından Salı günü yayınlanan rapora göre, bu tarihler arasında yaklaşık 1000 Yahudi karşıtı olay belgelendi.

Almanya Artık Türkiye'den İmam Kabul Etmeyecek Almanya Artık Türkiye'den İmam Kabul Etmeyecek

Günlük 29 Vaka Ortalaması

Rapor, günlük ortalama 29 vakayı içeriyor ve bu tür olayların, geçen yılın aynı dönemine göre yıllık %320 arttığını ortaya koyuyor. Kaydedilen olaylar arasında Yahudi karşıtı duvar yazıları, Yahudi evlerinin ve kurumlarının işaretlenmesi, aşırı şiddet içeren fiziksel saldırılar ve hedefli mülke zarar verme vakaları bulunuyor. Rapor, 7 Ekim ile 9 Kasım arasında 994 doğrulanmış vakayı incelediğini belirtiyor. Bu vakalardan üçü aşırı şiddet içerirken, 29'u fiziksel saldırı, 72'si hedefli mülke zarar verme, 32'si tehdit, 4'ü Yahudi karşıtı toplu posta ve 854'ü yaralayıcı davranış içeriyor.

Hamas’ın Propagandaları Etkili Oluyor

RIAS, bu artışta Hamas propagandasının etkili olduğunu ve özellikle İsrail ordusunun Gazze'deki El Ahli hastanesine yönelik saldırı iddialarının ardından yaşanan protestoların etkili olduğuna dikkat çekiyor. RIAS Genel Müdürü Benjamin Steinitz, "Hamas'ın propaganda başarıları, Almanya'daki gösterilerin sayısı ve seyri üzerinde İsrail ordusunun eylemlerinden daha büyük etkiye sahip" ifadelerini kullandı.

Alman Yahudi Öğrenci Birliği Almanya'nın başkanı Hanna Veiler, rakamların endişe verici olduğunu belirtti ve genç Yahudilerin günlük yaşamlarında artan antisemitizmi bildirdiğini vurguladı.