Ancak, bu durum İranlı cellatlar, Taliban temsilcileri ve İslamcıları ülkeye almalarına izin verilen bir geçmişle çeliştiği için eleştiriliyor.

Yahudiler Hamasla Karşılaştırılmak İstemiyor

Batı Şeria'daki yerleşimciler konusunda Yahudi Merkez Komitesi, sorunun İsrail'in iç siyasi bir meselesi olduğunu ve aşırılıkçı yerleşimcilerin Hamas'la eşitlenmemesi gerektiğini savunuyor. ABD'nin bu konuda bir rol model olduğu belirtilirken, Almanya'nın bu tür önlemleri almaktan vazgeçmesi gerektiği ifade ediliyor.

Ayrıca, AB'nin şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı olası yaptırımlara hazırlandığı bildiriliyor. AB Dış Politika Sorumlusu Josep Borrell, Amerikan tarzı bir öneriyle üye ülkelere yaklaşacaklarını açıklarken, Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock bu yaklaşımı destekliyor.

ABD, Irkçı İsraillilere Yaptırım Uyguladı

Almanya, Ukrayna'ya Yeni Patriotlar Gönderecek Almanya, Ukrayna'ya Yeni Patriotlar Gönderecek

ABD, geçen hafta işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli sivillere yönelik şiddet uygulayan aşırılıkçı Yahudi yerleşimcilere vize yaptırımları uyguladı. Bu yaptırımlar, "Barışı, güvenliği veya istikrarı bozan herkesin" girişini reddetmeyi amaçlıyor. Borrell, ayrıca İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki askeri operasyonunu sert bir şekilde eleştiriyor ve yaşanan durumu "felaket ve kıyamet gibi" olarak nitelendiriyor. Gazze'deki çatışmanın tetikleyeni olarak Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırı ve sonrasındaki olaylar da raporda yer alıyor.

Almanya, Fransa ve İtalya'nın, AB'nin Hamas'ın bireysel üyelerine ve destekçilerine yönelik cezai tedbirler içeren yeni bir yaptırım çerçevesi oluşturması için baskı yaptığı belirtiliyor. Borrell, Bakanlar Kurulu'nun bu hamleye "hiçbir itirazı olmadığını" söylüyor ve kararın bir an önce alınmasını istiyor.