Medyada yer alan haberlere göre, Alman savcılar önde gelen aşırı sağcı isimlere karşı suç duyurusunda bulunarak, onları hükümeti devirmek için terör saldırıları planlamakla suçluyor.

Savcılık Resmi İddianame Sundu

Scholz, Ukrayna Sorununu "Kahve Molası" Taktiği ile Çözdü Scholz, Ukrayna Sorununu "Kahve Molası" Taktiği ile Çözdü

Der Spiegel'in haftalık haberine göre, Federal Savcılık, aristokrat Heinrich Reuss ve düzinelerce aşırı sağ şüphelinin tutuklanmasından neredeyse bir yıl sonra mahkemeye resmi bir iddianame ve delil sundu. Savcılara göre "Prens Reuss Grubu", ülkede iç savaş benzeri ortamlar yaratmak ve sonunda hükümeti devirmek amacıyla Alman parlamentosunu basmak, siyasetçileri kaçırmak gibi sansasyonel eylemler planladı. Sağcı Almanya İçin Alternatif'in (AfD) eski milletvekili Birgit Malsack-Winkemann ve eski polis memuru Michael Fritsch'in de aralarında bulunduğu grubun önde gelen üyeleri gelecek yıl Frankfurt Yüksek Bölge Mahkemesi'nde yargılanacak.

69 Şüpheli Tespit Edildi

Alman savcıları şu ana kadar planlara dahil olan 69 şüpheliyi tespit etti ve raporlara göre bunların çoğunluğu aşırı sağ Reichsburger (Reich Vatandaşları) hareketinin takipçileri. Aralarında eski subaylar ve yedek askerlerin de bulunduğu 27 kişi geçen yılın sonundan bu yana tutuklu bulunuyor. Reichsburger hareketinin takipçileri, Alman devletinin meşruiyetini reddediyor ve ülkenin sözde "derin devlet" üyeleri tarafından yönetildiğini iddia ediyor. Birçoğu vergi ödemeyi reddediyor ve sıklıkla yetkililerle çatışıyor.