Scholz, Alman parlamentosundaki bütçe konuşmasında, "Almanya, silah teslimatı konusunda da artık Ukrayna'nın Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra en büyük ikinci destekçisi konumunda. Gerektiği sürece bu desteği sürdüreceğiz." dedi ve bu desteğin hem Ukrayna hem de Avrupa için "varoluşsal öneme" sahip olduğunu vurguladı.

Şansölye, Ukrayna'ya verilen desteğin "hiçbir koşulda" hafifletilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu, çünkü Rusya'nın zaferi durumunda ciddi sonuçlar doğabileceğini belirtti.

CDU'nun Yeni Parti Programında Müslüman İfadeleri Tartışma Yarattı CDU'nun Yeni Parti Programında Müslüman İfadeleri Tartışma Yarattı

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un da Kiev'e yönelik yardımın genişletileceği açıklamalarının ardından, Scholz'un sözleri, Almanya'nın Ukrayna'ya olan desteğini güçlü bir şekilde sürdürmeye kararlı olduğunu yansıtıyor. Almanya, 2022'nin başından bu yana Ukrayna'ya tanklar, zırhlı personel taşıyıcıları, hava savunma sistemleri ve Patriot füze sistemleri dahil olmak üzere çeşitli askeri destekler sağlayarak, Ukrayna'nın en büyük askeri tedarikçilerinden biri haline geldi.