Baerbock, Berlin Dış Politika Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Ateşkes, rehinelerin serbest bırakılması, ilk defa bu kadar hafif bir ışık, şimdi bunu birlikte kullanmalıyız" dedi.

Gazze’ye Yardımların Ulaşması Sağlanacak

Gazze'ye daha fazla insani yardım ulaştırılabilmesi için çaba sarf edeceklerini belirten Baerbock, çocuklar için Gazze'nin dünyanın en tehlikeli yeri olduğunu vurgulayarak çatışmanın yayılmasının önemli bir tehlike olduğunu ifade etti.

Umut Yılmazkeçeci Yazdı;Berlin Sağlık Turizmine Türk İmzası Umut Yılmazkeçeci Yazdı;Berlin Sağlık Turizmine Türk İmzası

Baerbock, İsrail hükümetinden Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik yerleşimci şiddeti durdurması ve çatışmanın azaltılması için çaba gösterilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca, Alman hükümetinin diplomatik rol üstlenmeye hazır olduğunu ve Nazi geçmişi nedeniyle İsrail'in güvenliği konusunda tarihi bir sorumluluk taşıdıklarını vurguladı.

Nefret Eylemlerine Müsamaha Yok

Baerbock, İsrail'e yönelik antisemitizm ve nefret eylemlerine tolerans göstermeyeceklerini belirtirken, Müslüman karşıtı ırkçılığa karşı durmanın demokrasiyi güçlendirdiğini ve bu konuda duyarlılık gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Baerbock ayrıca Müslüman karşıtı duyguların ve nefret suçlarının yükselişinden duyduğu endişeyi dile getirdi ve Müslümanlara yönelik genel şüpheye karşı uyarıda bulundu.

"Özellikle bu günlerde sadece Müslüman karşıtı ırkçılığa karşı durmakla kalmayıp, aynı zamanda Müslüman karşıtı ırkçılığa karşı durmanın demokrasimizi güçlü kıldığının da bilincinde olmamız gerektiğini açıkça ifade etmek benim için çok önemli" dedi.