Bu kişiler, Avrupa'daki Yahudi kurumlarına saldırı planladıkları şüphesiyle gözaltına alındı.

Tutuklular Arasında Hollanda Uyruklu Bir Kişi de Var

Savcılar, tutuklanan kişilerin, özellikle de Berlin'de silah bulup depolamaya yönelik saldırılar düzenlemeyi planladıkları şüphesiyle tutuklandıklarını açıkladı. Tutuklananlar arasında, biri Hollanda uyruklu, ikisi Lübnan doğumlu ve biri Mısır vatandaşı olmak üzere Hamas'ın bilinen üyeleri bulunuyor.

Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarının ardından ülkelerindeki Yahudi kurumlarına yönelik saldırıların arttığını belirterek, "Bu nedenle ülkemizdeki Yahudilerin güvenlikleri konusunda bir daha endişelenmelerine gerek kalmamasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız" dedi.

Tutuklular Hamas’ın Askeri Kanadı ile İlişkili

Almanya Artık Türkiye'den İmam Kabul Etmeyecek Almanya Artık Türkiye'den İmam Kabul Etmeyecek

Tutuklananlar arasında Hamas'ın askeri kanadıyla yakın bağlantıları olan kişiler olduğu ifade edilerek, terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla karşılaştıkları belirtildi. Hamas, Almanya, İsrail, ABD, AB ve diğer hükümetler tarafından terör örgütü olarak kabul ediliyor. Müfettişler, tutuklamaların Hamas'ın gelecekte Avrupa'daki Yahudi kurumlarına yönelik olası saldırılar için tasarlanmış silah depolarıyla bağlantılı olduğunu düşünüyor. Soruşturma, bu planların Hamas'ın 7 Ekim saldırılarıyla veya İsrail'in tepkisiyle doğrudan bir bağlantısı olmadığını, ancak planların bu olaylardan önce yapıldığını gösteriyor. Ayrıca, Danimarka'da Perşembe günü benzer tutuklamaların gerçekleştiği bildirilmiştir. Danimarka polisi, dört kişinin tutuklandığını ve bir terör saldırısının önüne geçildiğini açıklamıştır. Üç şüpheli Danimarka'da, dördüncüsü ise Hollanda'da tutuklandı.