Toplantıda, Bakü'nün Abzas Media çevrimiçi haber portalının ABD, Almanya ve Fransa'da kayıtlı olduğu belirtilen kuruluşların katılımıyla gerçekleştirilen "yasadışı mali operasyonlarına" yönelik "ciddi itirazlarının" ele alındığını ve ABD'nin de bu eyleme katıldığını söyledi.

Yasadışı Faaliyet ve Kaynak Aktarımı

Açıklamada, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID), FreedomNow ve Yeni Demokrasi Fonu gibi kuruluşların ülkeye "yasadışı bir şekilde mali kaynak aktardığı" ve Abzas Media'nın faaliyetlerine katkıda bulunduğu belirtildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, yerel medyanın Azerbaycan yasalarına göre "yabancı ülkelerin devlet kurumları" yanı sıra "yabancı ülkelerin gerçek veya tüzel kişileri" tarafından finanse edilmesine izin verilmediğine dikkat çekildi. Ayrıca, söz konusu ülkelerin büyükelçiliklerinin eylemlerinin Diplomatik İlişkilere İlişkin Viyana Sözleşmesi'ni ihlal ettiği belirtildi.

Talip Ekşi ile Röportaj Talip Ekşi ile Röportaj

Azerbaycan'ın, ülkede mevzuata aykırı olan ve iç işlerine müdahale amacı taşıyan bu faaliyeti kınadığı ve ulusal mevzuat çerçevesinde gerekli önlemleri alma hakkını saklı tuttuğu vurgulandı.