Alman polisi, en az beş sınıf arkadaşının öğrenciyi okul tuvaletinde hedef aldığını, kolyeyi çıkardığını ve fiziksel şiddet uyguladığını belirtti.

Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı

Talip Ekşi ile Röportaj Talip Ekşi ile Röportaj

Olayın ardından öğrenci hastaneye kaldırıldı ve ilk tıbbi müdahalesi yapıldı. Polis, şu anda olayın "dini saikli" olup olmadığını araştırmaktadır. Bu saldırı, son zamanlarda İsrail-Filistin çatışmasının etkisi altında artan İslamofobik saldırılar serisinin bir parçası olarak öne çıkıyor. Almanya'daki Müslüman topluluklar, aşırı sağ politikacıların propagandasının ve Gazze ihtilafına dair taraflı medya yayınlarının Müslüman karşıtı nefret suçlarını tetiklediğini bildirdi.

Açıklamaya göre, bir öğretmen daha sonra hastaneye kaldırılan mağdura ilk tıbbi müdahaleyi yaptı. Bir polis sözcüsü, kamu radyosu RBB'ye, saldırının "dini amaçlı" bir suç olup olmadığını araştırdıklarını söyledi.

Almanya Batının En Fazla Müslüman Barındıran İkinci Ülkesi

Ülkede, 84 milyonu aşan nüfusuyla Fransa'dan sonra Batı Avrupa'nın en büyük ikinci Müslüman nüfusuna sahip. Almanya'daki 5.3 milyon Müslümanın 3 milyonu Türk kökenli. Bu olay, ülkedeki din özgürlüğü ve hoşgörü konularında bir kez daha dikkat çekiyor.