Bu durum da yolculara seyahatlerini başka bir güne erteleme tavsiyesinde bulunulmasına neden oldu.

Grev Dün Başladı

Ülke çapında uygulanan grev, Perşembe günü saat 22.00'de başladı ve Cuma günü saat 22.00'ye kadar devam edecek şekilde planlandı. Deutsche Bahn, grev nedeniyle acil durum planını devreye soktuğunu ancak uzun mesafe tren seferlerinin büyük bir kısmının iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Scholz, Ukrayna Sorununu "Kahve Molası" Taktiği ile Çözdü Scholz, Ukrayna Sorununu "Kahve Molası" Taktiği ile Çözdü

Deutsche Bahn, yaptığı açıklamada, "DB'nin acil durum takvimi, uzun mesafe, bölgesel ve S-Bahn hizmetlerinde yalnızca çok sınırlı sayıda tren aralığını garanti ediyor" dedi. Yolculara grev süresince gereksiz seyahatlerden kaçınmaları ve mümkünse seyahatlerini başka bir güne ertelemeleri önerildi.

GDL ile DB Arasında Müzakerelerde Sonuç Çıkmamıştı

Alman Tren Makinistleri Sendikası (GDL), Deutsche Bahn (DB) ile yürütülen son ücret müzakerelerinin 24 Kasım'da başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından grev kararı aldı. Sendika, aylık 555 Avro maaş artışı ve bir defaya mahsus enflasyon tazminatı priminde ısrar ederken, vardiyalı çalışanların haftalık çalışma saatlerinin 38 saatten 35 saate düşürülmesini ve ücretlerde herhangi bir kesinti olmamasını talep ediyor. Deutsche Bahn, "Perşembe akşamı ve Cuma günü için planlanan seyahatini ertelemek isteyen tüm yolcular biletlerini ileri bir tarihte kullanabilirler" şeklinde açıklama yaptı.