Bayer Leverkusen'in golcüsü Victor Boniface, Nijerya'nın on yıl önce Afrika Uluslar Kupası'nı kazandığı zaferi özlemle hatırlıyor. Ancak şimdi, Bundesliga'nın zirvesindeki takımını bir ay boyunca temsil edecek olan Afcon'a gitme hazırlıklarında. Boniface, "Ülkesini temsil etmek ve bir kupa kazanmak, Nijeryalı her futbolcunun hayalidir. Bu nedenle bir sonraki Afcon'u sabırsızlıkla bekliyoruz." dedi.

Beş Leverkusenli Futbolcu AFCON’a Katılacak

Boniface, Fildişi Sahili'nde başlayacak turnuvaya gitme şansına sahip beş Leverkusen oyuncusundan biri. Odilon Kossounou, Edmond Tapsoba, Amine Adli ve Nathan Tella da bu grupta bulunuyor. Afcon, birçok Afrika ülkesinde Ocak ayında oynanıyor çünkü bu dönemde yağmur fırtınaları stadyumları sular altında bırakırken, Haziran'da Avrupa'da kulüp sezonu tatili sırasında ise kurak bir mevsim yaşanıyor. Bu durum, oyun koşullarını olumsuz etkileyebilir ve sıcaklık da çok yüksek olabilir.

Ayın Çaylağı seçilen Boniface'in, Bundesliga sezonunun ilk üç ayında takımının önemli bir forvet opsiyonu olarak eksik olması, Xabi Alonso yönetimindeki Leverkusen için zorlu bir dönemi işaret ediyor. Takım, Bundesliga şampiyonluğu için mücadele ediyor. Ancak Burkina Fasolu savunma oyuncusu Tapsoba, kulübün Afrikalı oyuncular olmadan da başa çıkabileceğine inanıyor. Tapsoba, DW'ye yaptığı açıklamada, "Afrikalı bir futbolcu olarak benim için Afrika Kupası özel bir turnuva. Ocak ayında ayrılıyor olsak da takım arkadaşlarımıza güveniyoruz. Herkes çok çalışıyor ve koçun her maçta kadroyu değiştirmeye çalıştığını görebiliyorsunuz. Herkes şansını denemeye hazır, bu yüzden biz de pek endişelenmiyoruz." dedi.

Sportif Direktör Bu Zorluğu Aşacaklarına İnanıyor

Almanya ve Hollanda, Hamas Planıyla İlgili Dört Kişiyi Tutukladı Almanya ve Hollanda, Hamas Planıyla İlgili Dört Kişiyi Tutukladı

Alman hükümetine göre, Ocak ayında düzenlenen Afcon'un kabul edilemez olduğunu belirten Bayer Leverkusen CEO'su Fernando Carro, durumu eleştirdi. Ancak sportif direktör Simon Rolfes, bu zorluğun üstesinden gelebileceklerine inanıyor. Rolfes, "Afrika Kupası'nın durumu kesinlikle ideal değil, ancak bu durumla başa çıkabileceğimizi düşünüyorum." dedi.

Afcon'un etkisi sadece takım performansını etkilemekle kalmayabilir, aynı zamanda Bundesliga kulüplerinin gelecekteki transfer stratejilerini de etkileyebilir. Şu an Bayern Münih gibi önde gelen kulüplerde üç Afrikalı oyuncu bulunsa da, bu oyunculardan sadece Faslı Noussair Mazraoui'nin Afcon'a katılması muhtemel görünüyor. VFB Stuttgart gibi diğer kulüpler ise turnuva nedeniyle önemli oyuncularını kaybedebilir.

Bayer Leverkusen, bu durumu en çok hisseden kulüplerden biri olacak. Rolfes, "Kadronuzda 15 Afrikalı oyuncu olamaz ve Ocak ayında artık hiçbir oyuncunuz yok." diye belirtti