Ziyaret, ülkede düzenlenen Onur ve Özgürlük Günü etkinlikleri ve Maidan Devrimi'nin 10. yıldönümü münasebetiyle gerçekleşti.

Pistorius, Mevcut Durumu Kendisi Gözlemlemek İstedi

Almanya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakan Boris Pistorius'un Ukrayna'ya giderek mevcut durumu ve Almanya'nın sağladığı destek etkinliğini bizzat görmek amacıyla ziyarette bulunduğu belirtildi. Açıklamada, Pistorius'un ziyaretine, Maidan protestoları sırasında hayatını kaybedenler anısına inşa edilen Cennetsel Yüz Kahramanlar Anıtı'na çiçek bırakarak başladığı ifade edildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenski ve First Lady Olena Zelenska, Moldova Devlet Başkanı Maia Sandu'nun katılımıyla birlikte anıta ikon lambaları yerleştirdi. Ayrı bir gelişmede, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel de Kiev'e gerçekleştirdiği habersiz ziyareti duyurdu ve bu kapsamda "Kiev'e geri dönmek güzel, dostların arasında" dedi.

Ziyaret Konusunda Açıklama Yapılmadı

Almanya, Filistin'de Hayatını Kaybeden Gazeteci İçin Araştırma İstedi Almanya, Filistin'de Hayatını Kaybeden Gazeteci İçin Araştırma İstedi

Ziyarete dair detaylı bilgiler henüz paylaşılmadı. Ukrayna Onur ve Özgürlük Günü, 2004 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan iddia edilen seçim hilelerine karşı düzenlenen Turuncu Devrim'e ve Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in devrildiği Maidan Devrimi'ne kadar uzanan kitlesel protestoları anma amacı taşıyor. Bir önceki gün ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in de Kiev'e habersiz bir ziyaret gerçekleştirdiği ve Ukrayna lideri Zelenski ile görüştüğü biliniyor.