Scholz, görüşmede Ortadoğu'daki çatışmalar ve diğer uluslararası meseleler dahil olmak üzere çeşitli konuları ele alacaklarını belirtti.

Açıklamayı Scholz Yaptı

CDU'nun Yeni Parti Programında Müslüman İfadeleri Tartışma Yarattı CDU'nun Yeni Parti Programında Müslüman İfadeleri Tartışma Yarattı

Parlamentodaki soru-cevap oturumunda milletvekillerine hitap eden Scholz, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la telefonda konuştum ve sizin de bildiğiniz gibi Cuma günü onunla görüşeceğim" dedi. Scholz, görüşmede İsrail-Hamas çatışmasına ilişkin farklı görüşleri tartışacaklarını ve konular üzerinde net bir tutum belirleyeceklerini ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Çarşamba günü Batılı hükümetleri, İsrail'in Gazze'deki askeri saldırıları nedeniyle eleştirdi. Scholz, İsrail'in Hamas'a karşı savunma hakkına vurgu yaparak ve Gazze Şeridi'nde derhal ateşkes çağrılarına karşı çıkarak eleştirilere maruz kaldı.

İnsan Hakları Örgütleri, Scholz’un İsrail Tutumunu Eleştiriyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Scholz'u sert bir şekilde eleştirerek Tel Aviv'in uluslararası hukuku açıkça ihlal ettiğini belirtti. Örgüt, Gazze'de gerçekleşen saldırıları savaş suçu olarak nitelendirerek, suçların belgelendiğini sosyal medyada paylaştı. Olaf Scholz ve kabinesi bilindiği üzere, İsrail’in Filistin üzerindeki operasyonlarına büyük destek veriyor ve vermeye de devam edeceğinin sinyallerini gösteriyor. Bu nedenle birçok örgütten büyük tepki alan Almanya hükümeti ilerleyen günlerde nasıl davranacak merak konusu oldu.