Umut Yılmazkeçeci Uluslararası Köln Şekerleme Fuarında

Köln'de Organize Edilen Uluslararası Bisküvi, Çikolata ve Şekerleme Fuarı'na Türkiye Bu Yıl 80 Firma İle Katıldı

ISM Köln olarak bilinen, KoelnMesse tarafından organize edilen Uluslararası Şekerleme ve Atıştırmalık Ürünler Fuarına sektörden on binlerce firma katılırken Türkiye de binlerce çeşit farklı tadıyla stantlarda yerini aldı.

Bu fuarla ilgili önemli detayları yazı dizimizde sizler için derledik.
Köln'de Uluslararası Bisküvi, Çikolata ve Şekerleme Fuarı 2023 (ISM) ziyaretçilere kapılarını açtı.

Dünyanın birçok yerinden ilgi gören Uluslararası Bisküvi, Çikolata ve Şekerleme Fuarı'na 76 ülkeden yaklaşık 1774 firmanın katıldığı belirlendim Türkiye'den ise yarısı milli, yarısı bireysel katılım olmak üzere 80 firma ülkelerini temsil etmek için fuara katılım sağladı. 

Milli katılım organizasyonu yapan firmalardan biri olan İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Başkanı Kazım Taycı ile Türkiye'nin Koln Başkonsolosu Turhan Kaya, fuara katılan firmaları ziyaret ederek plaket takdim etti.

Kazım Taycı açıklamasında, "Türkiye olarak yaklaşık 80 firma bulunmaktayız. 40 firma milli olarak, kalan firmalar ise münferit şekilde katılım sağladı.

Burası Türkiye'nin 25 yıldır düzenli olarak katılım sağladığı bir fuar. ISM, şekerleme, çikolatalı ürünler ve unlu mamullerde dünyanın en iyi fuarlarından biri olarak bilinmektedir.

Covid-19 döneminde dahi İHBİR olarak bu fuara düzenli katılım sağladığımız için fuar organizasyonu çok iyi bir  yer sundu. Fuarın Türkiye için iyi geçeceğinden eminiz." sözlerine yer verdi. 

Türkiye'nin sektörde küresel anlamda hak ettiği yere konulmadığını belirten İHBİR Başkanı Taycı, daha sonra sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de sektörümüzle ilgili önemli yatırımlar yapılarak büyük adımlar atıldı.

Makine ekipmanlarımız ve teknolojimiz oldukça genç. İş adamlarımız oldukça girişimci, dünyanın her yerine gitmekteler. İstatistiklere baktığımızda şekerli ürünler ve çikolatalı ürünlerde 260 milyar dolarlık bir pazarda şu anda 2 milyar dolarlık bir pastada bulunmaktayız. Bu durum, aslında daha fazla yol alabileceğimizi göstermekte.

Sektörümüzde yönetimdeki arkadaşlarımız ve üyelerimizin bu sinerjisi ile birlikte dünyanın dört bir yanındaki fuarlara katılarak, satın alma heyetlerini organize ederek, sektörel ziyaretler gerçekleştirerek bu bölgelerin hepsinde müşterilerimize ulaşıp ürünlerimizi satma fırsatı yakalayacağız.

Halihazırda 170'in üzerinde ulaşmış bulunmaktayız, bu başarımızı arttırarak ve geliştirerek hizmetlerimize devam edeceğiz." 
Türkiye'den fuara katılım sağlayan iş insanı Mustafa Başar ise Türk stantlarına yoğun ilgi olduğuna dikkat çekerek şu açıklamalarında, "Biz Türkiye olarak stratejik bir konuma sahip olduğumuz için, özellikle Covid-19 pandemi döneminde Asya'daki üretim üssünün Türkiye'ye doğru kaydığını gözlemlemekteyiz.

Orta Doğu, Balkanlar ve hatta Avrupa'yı ülkedeki üretim üssü olarak beslediğimizi düşünmekteyiz. Bu durumun cirolarımızı da olumlu açıdan etkilediğini görüyoruz." sözlerine yer verdi.

Yılda 1 kez düzenlenen ISM Köln, sektörün her alanda ihtiyaç duyduğu hizmet alanlarını ve ana gelişim trendlerini ziyaretçilere sunmak ve dünyaya duyurmak için eşsiz bir proje olarak görülmektedir. Bu fuar türünün en büyük fuarı olma özelliğinde olup uluslararası ticaret fuarı sınıfına girmektedir. 

Önemli iş ve iletişim platformu olarak, uluslararası gruplar, yatırımcı dostu karar verici mensuplar ile küçük, orta, büyük işletmeleri ve piyasa liderleri gibi hedef grupları bir araya getirerek hem ürün yelpazesinde çeşitliliği sunuyor hem de hizmet teknolojisini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Fuarın geniş ürün yelpazesinde unlu mamuller, şekerler, çikolatalar, lokumlar, kraker, tatlılar, dondurma ve türevi şekerlemeler çeşit çeşit bulunmakta.

23 Nisan ile 25 Nisan arasında gerçekleşen bu fuar, 50 yıldır her sene organize edilmekte ve Türkiye 20 yıldır düzenli katılım sağlamaktadır. Bu düzenli katılımla stantların önemli bir bölümünde yer alan Türk firmalar, ülkelerini birçok farklı çeşidi ile temsil etmektedir.

Not olarak  Bazı firmalara vize verilmediği...

56

2-7

65

344

Almanya ve Hollanda, Hamas Planıyla İlgili Dört Kişiyi Tutukladı Almanya ve Hollanda, Hamas Planıyla İlgili Dört Kişiyi Tutukladı

3

2-8

2-9

2-10