2023 NBA Draftında seçilen yıldız adayları, NBA Yaz Ligi’ne damgasını vuruyor.

Evet sevgili oyucularım, ilk yazıma başlamadan önce sevgili Avrupa Haberler ailesine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 2 yıl boyunca uzak kalmış olduğum makale yazarlığına tekrardan başlamış bulunmaktayım. Umuyorum ki siz sevgili okuyucularımla beraber tekrardan çıkmış olduğum bu yolculukta sizlere güzel eserler bırakmayı temenni ediyorum.

İlk yazıma geçtiğimiz ay gerçekleşen NBA oyuncu seçmeleri ile başlamayı uygun gördüm. 22 Haziran 2023 tarihinde Brooklyn’de seçmeler tamamlandı. Bütün flaşlar tek bir çocuğun üzerindeydi. O isim Fransa’da bir köyde dünyaya gelen Victor Wenbanyama’nın ta kendisiydi. Biraz acıklı ama bi o kadarda azimli bir hayat hikayesine sahipti. Metropolitans isimli hiç duyulmayan bir takıma Fransa Ligi’nde final oynatmayı başarmış, ama yetersiz kalması sebebiyle finali Monaco’ya karşı kaybetmişti.

***

İşte o altın çocuk 2.19 boyuyla adeta Kevin Durant’in daha uzun versiyonu gibi. Yaz Ligin’de oynadığı maçları görünce NBA arenasına ısınması biraz zaman alacak gibi gözüküyor. 2.sıraya geçecek olursak Charlotte Hornets’in seçtiği isim Brandon Miller. Her ne kadar LeBron James’i tanımıyorum diyerek biraz burnu havada bir profil çizse de hem şut yeteneği hem de ribaundları ustaca almasıyla gözlemlediğim bir oyuncu oldu.

*****

NBA başkanı Adam Silver’ınG-Leauge projesi tuttu gibi gözüküyor. Bunun kanıtı olarakta3., 4., ve 5. Sıradaki seçimlerin G-Leauge çıkışlı oyuncuların olduğunu söyleyebiliriz. Bunların ilki Portland TrailBlazerstakımının seçtiği ScootHenderson’dur. Takımın süperstarı DamianLillard’ı bile göndereceğini dillendirebilecek kadar iyi bir seçim.

4. ve 5. Sırada ise Asuar ve Amen Thompson ikizleri yer alıyor. İkisi de çok ustatop çalmacıdır. Savunma yönünden büyük katkısı bulunmaktadır. Detroit ve Houston bu seçimleri gerçekleştirdiler. NBA’de yeni sezona merakla ilgi çekecek başlıca konular bunlardı. Ben Ozan Delice, Avrupa Haberlerde ilk yazımda sizlerle buluştum. Sezon Ekim ayında açılacak. Açılmadan önce gündemden sürekli olarak size bahsediyor olacağım.

Görüşmek üzere.