NBA Yaz Ligi Şampiyonu Cleveland Cavaliers oldu.

Evet sevgili okuyucularım, her ne kadar ölü sezonda olsak ta NBA Yaz Ligi Las Vegas’ta oynandı. NBA yönetiminin ara sezon ligi projesi olarak Las Vegas’ta oynanacak olan lig için biraz ısınma turu oldu bu lig. Evet her ne kadar Las Vegas eğlence ve kumara cenneti olsa da, önümüzdeki sezonlarda hazırlanacak olan bir takımı olacak. Las Vegas gibi bir şehrin bu zamana kadar takımı olmaması büyük eksikliklerden bir tanesiydi.

Biz gelelim sadede, Draftta seçilen genç oyuncuları izlemek için güzel bir fırsat oldu. Her ne kadar tüm maçları izlememiş olsam da bazı anekdotlar gözüme çarptı. Birincisi Wemby’nin henüz hazır olmamış olsaydı. Her ne kadar en gözde oyuncu olsa da Avrupa’dan gelmiş olması ve NBA temposuna hazır olmamış olması dikkatlerden kaçmadı.

Finalde Houston Rockets ile Cleveland Cavaliers karşılaştı. Finale kadar gösterdiği canavar performansıyla Cam Withmore, müthiş bir yaz ligi performansı geçirdi. Withmore ligin MVPsi seçilmeyi başardı. Ama Zion Williamson gibi kronik sakatlık riski oluştuğu için üst sıralardan 20.sıraya kadar düştü. Sezon başladığında sakatlığı oyununu ne kadar etkileyecek hep birlikte göreceğiz. Şampiyon olan Cleveland’da ise EvanMobley, finalde etkileyici bir performans gerçekleştirerek takımına şampiyonluğu getirmeyi başardı.

Bu sezon bir ilk gerçekleşti. Şampiyon olan takımın oyuncularına NBA liginde olduğu gibi yüzükler verildi. Bu yaz liginde ilk kez yüzük verilme uygulaması oldu. Bizde Avrupa Haberler ailesi olarak şampiyon olan Cleveland’a tebriklerimizi sunuyoruz. Bir sonraki yazımda tekrar görüşmek dileğiyle. Kendinize iyi bakın.