8fad23a2-72a7-44dc-bb9b-209ff9105735

45.Yaşın Kutlu Olsun Büyük Efsane

Takvim yaprakları 26 Ocak 2020 tarihini gösterirken, dünyayı sarsacak bir ölüm haberiyle herkes uyanmıştı. Haber kanallarında NBA’in efsane isimlerinden Kobe Bryant’ın kızı Gigiile birlikte helikopter kazasında hayatını kaybettiği yazıyordu. Adeta herkes şoke olmuştu. Kabullenmek zordu, erken ölümlerin hepsini kabullenmek zor olur. Bütün dünya ve NBA camiası yastaydı.

Kobe, kariyerinde hiçbir zaman pes etmemesi yönüyle tanınırdı. Kim unutabilir ki 2013 yılında Warriors’a karşı aşil tendonu sakatlanmasına rağmen o iki serbest atışı atmasını, kim unutabilir ki Lakers tarihinin en kötü kadrolarından birinde oynarken Raptors’a karşı tek kişilik resital sergileyerek 81 sayı atmasını ve son maçında tüm seyircinin ‘’Kobe,Kobe’’ tezahüratlarıyla 60 sayı atarak kariyerine yakışır bir nokta koymasını.

İşte tüm bunlar bir efsaneye ait olabilecek anılardı. Kobe öyle bir oyuncuydu ki daha çocuk yaşlarda Michael Jordan’a kafa tutabilecek kadar kendine özgüvenli ve hırslı bir oyuncuydu. Jordan bir röportajında ‘’Beni bire birde yenebilecek tek adam Kobe Bryant olur, çünkü o bütün hareketlerimi çalıyor.’’ sözüyle aslında Kobe Bryant’ı onore ediyordu. Oynadığı 20 yıl boyunca sadece tek bir takım için bütün terini döktü. O da NBA tarihinin en başarılı takımı olan Los Angeles Lakerstı. Los Angeles demek Kobe demekti adeta. Lakers formasıyla 5 şampiyonluk yaşadı.

Seni hiçbir zaman unutmayacağız sevgili Kobe. Sen basketbol oyununa aşık olmamı sağlayan oyuncuların başında geliyordun. Sevgili kızın ile cennet kortlarında basketbolunu oynuyorsundur bir yerlerde. Basketbol camiası seni hiçbir zaman unutmayacak.