Aynı zamanda Almanya'nın ulusal önlemler alabileceğini ve Batı Şeria'daki şiddet olaylarına karışan İsrailli yerleşimcilere karşı seyahat kısıtlamaları getirebileceğini ifade etti.

Almanya ve Hollanda, Hamas Planıyla İlgili Dört Kişiyi Tutukladı Almanya ve Hollanda, Hamas Planıyla İlgili Dört Kişiyi Tutukladı

Radikal İsrailli Yerleşimcilere Yaptırım Söz Konusu Olabilir

Almanya Dışişleri Bakan Yardımcısı, bugün yaptığı açıklamada, AB üye ülkelerinin radikal İsrailli yerleşimcilere yönelik olası yaptırımları görüştüğünü ifade etti. Anna Luhrmann, ABD'nin Batı Şeria saldırılarına karışan kişilere yönelik yaptırım kararı sonrasında AB Dışişleri Konseyi'nin bu konuda benzer adımları değerlendireceğini belirtti.

“Şu anda AB üyesi ülkeler olarak bu konuda neler yapabileceğimizi tartışıyoruz. Almanya olarak biz de ulusal tedbirleri düşünüyoruz, giriş yasakları gibi önlemleri göz önünde bulunduruyoruz” dedi.

Geçen hafta ABD yönetimi, şiddetli saldırılara karışan aşırılıkçı yerleşimcilere yönelik yaptırımlar ve vize seyahat kısıtlamaları uygulayacağını açıklamıştı.

İsrailli Yerleşimcilerin Çatışmaları Üst Seviyeye Ulaştı

İsrailli yerleşimcilerin, işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik saldırıları, 7 Ekim'den bu yana yaşanan İsrail-Gazze çatışmasının en yüksek seviyesine ulaştı. Sağlık yetkililerine göre, son iki ay içinde yerleşimciler arasındaki aşırılık yanlıları 300'den fazla şiddetli saldırı gerçekleştirdi ve en az dokuz Filistinli yaşamını yitirdi. Yüzlerce Filistinli ise zorla topraklarından sürüldü.