Ankete göre, Almanların yüzde 82'si, koalisyon hükümetinin son iki yılda gösterdiği performanstan ya pek memnun olmadığını ya da hiç memnun olmadığını belirtiyor.

Almanya Artık Türkiye'den İmam Kabul Etmeyecek Almanya Artık Türkiye'den İmam Kabul Etmeyecek

SPD’nin Desteği Yüzde 14’e Kadar Geriledi

Dün açıklanan verilere göre, Şansölye Scholz'un Sosyal Demokrat Partisi'ne (SPD) destek yüzde 14'e düşerken, koalisyon ortağı Yeşiller yüzde 15 ve küçük ortak Özgür Demokratlar (FDP) ise yüzde 4 oy aldı. Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Hıristiyan Sosyal Birlik'ten (CSU) oluşan muhafazakar ittifak, ankete katılanların yüzde 32'si tarafından desteklendi. Ayrıca, Almanya'nın ana muhalefet partisi konumundaki aşırı sağcı AfD, katılımcıların yüzde 21'inden oy alarak CDU/CSU bloğundan sonra ikinci en güçlü parti oldu.

Bütçe Krizi Sorunu Derinleştiriyor

Mevcut bütçe krizi ve 2024 bütçe açığıyla ilgili sorulara çoğunluk, hükümetin tasarruf tedbirleri alması gerektiğini ifade etti. Ankete katılanların yüzde 54'ü Ukrayna'ya yapılacak askeri yardımda olası kesintileri destekleyeceğini belirtirken, yüzde 41'i ise hükümetin iklim dostu teknolojilere yapılacak yatırımlara daha az fon ayırmayı düşünmesi gerektiğini ifade etti.

Araştırma enstitüsü infratest dimap tarafından 4-6 Aralık tarihleri arasında ülke genelinde 1.364 kişiyle yapılan temsili ankette elde edilen veriler sunuldu.