Almanya, BM iklim zirvesinde fosil yakıtlarla ilgili alınan anlaşmayı olumlu bir şekilde değerlendirdi. Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, dünya genelinde fosil yakıtlardan uzaklaşma ve yenilenebilir enerji yatırımlarının artırılması gerekliliğini kabul etmenin önemli bir adım olduğunu belirtti.

Almanya, Filistin'de Hayatını Kaybeden Gazeteci İçin Araştırma İstedi Almanya, Filistin'de Hayatını Kaybeden Gazeteci İçin Araştırma İstedi

Dubai'deki basın toplantısında konuşan Baerbock, uzlaşma anlaşmasını savunarak, "Artık dünya bir karar verdi. Fiilen bu iklim konferansı fosil çağının sonunu simgeliyor. Elbette metindeki tüm noktalar biz Avrupalıların isteyeceği kadar açık ve bağlayıcı değil ancak iklim konferanslarında oybirliğine ihtiyaç var" dedi. Baerbock, sonuçların aynı zamanda ülkelerin iklim hedeflerine ulaşmak için yenilenebilir enerji yatırımlarını artırmaları gerektiğini de açıkça ortaya koydu.

"Fosil yakıtlardan vazgeçtiğimizi belirtiyor, böylece hesap yapabilen herkes fosil yakıtlara yapılan yatırımların uzun vadede artık karşılığını vermeyeceğini biliyor" diyerek sözlerini sürdüren Baerbock, BM iklim zirvesinde 198 ülkenin, 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmak için "enerji sistemlerinde fosil yakıtlardan adil, düzenli ve hakkaniyetli bir şekilde geçiş yapılması" çağrısında bulunan bir metin üzerinde anlaşmaya vardığını belirtti.

Bu gelişme, uzun müzakerelerin ardından gerçekleşti ve dünya genelindeki ülkelerin, fosil yakıtlardan uzaklaşma ve temiz enerjiye geçiş konusunda birbirlerine taahhütte bulunduğu tarihi bir anı temsil ediyor. Almanya, bu anlaşmanın iklim hedeflerine ulaşmada önemli bir adım olduğunu ve yenilenebilir enerjiye geçişin teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayarak, uluslararası arenada liderlik yapma çabalarına devam ediyo