Almanya Artık Türkiye'den İmam Kabul Etmeyecek Almanya Artık Türkiye'den İmam Kabul Etmeyecek

Almanya, Fransız terörle mücadele savcılarının yürüttüğü soruşturmaya paralel olarak kendi soruşturmasını başlattı.

Soruşturma Fransız Savcılarla Koordineli İlerleyecek

Pazartesi günü Alman savcılar, Fransa'nın başkentindeki Eyfel Kulesi yakınında gerçekleşen olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Federal Alman savcıları, şüpheli saldırgan hakkında suçlamalar düşündüklerini belirtti ve suçlamalar arasında yurt dışında terör örgütüne üyelik ve cinayet bulunuyor.

Soruşturma, Fransız terörle mücadele savcıları tarafından yürütülen ayrı bir soruşturma ile koordineli bir şekilde ilerleyecek. Cumartesi günü, saldırgan Quai de Grenelle civarında bir Alman çifte bıçakla saldırdı. 23 yaşındaki bir kişi olay yerinde hayatını kaybederken, arkadaşı da yaralandı. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, şüphelinin daha sonra polisten kaçarken iki kişiye daha çekiçle saldırmaya çalıştığını açıkladı.

Saldırganın Akli Dengesi ile İlgili Sorunları Bulunuyordu

Şüpheli zaten Fransız yetkililer tarafından biliniyordu ve sosyal medyada paylaşılan bir videoda İslam Devleti'ne bağlılık yemini ettiği belirtilmişti. Ayrıca, zihinsel sağlık sorunları nedeniyle yakın psikolojik gözetim altında tutuluyordu. Darmanin, şüphelinin psikiyatrik bakımında "açık bir başarısızlık" yaşandığını ve "akut akıl hastalığından" muzdarip olduğunu ifade etti.