Her 10 kasım da Mustafa Kemal e dönüp son bir yılda ülkem için ne yaptım. Neleri eksik neleri yanlış yaptım. Düşünmek ve bu muhasebeyi her yıl kontrol etmek bizim kontrol noktamızdı.

HER 10 KASIMDA MUHASEBE YAPMAK

Yıl 1974 Boğaziçi Üniversitesi İşletme Yüksek Okulunu kazandım. Küçük bir şehirden İstanbula hem de en zengin semte Bebek'e geldim. Boğaziçi üniversitesi yeni devletleştirildiği için kısmen ücretli. İki yıllık yüksek okulların ilk denemesi yapılıyor.

Derslerimize giren hocaların çoğu profesör.
Dersler harika, Türk Hukuk Düzeni, Ekonomi, Finansman, Muhasebe vs vs.

Türk Hukuk Düzeni dersine (1960) Kurucu Meclis Üyesi Em. Kurmay Albay Avukat Ertuğrul Zekai Ökte.
Kısacık boyu ile müthiş bir demokratik devrimci.

Onun bizlere öğrettiği en önemli kişisel gelişim düsturu: her 10 kasım da Mustafa Kemal e dönüp son bir yılda ülkem için ne yaptım. Neleri eksik neleri yanlış yaptım. Düşünmek ve bu muhasebeyi her yıl kontrol etmek bizim kontrol noktamızdı. Bu yıl 29 Ekim de Cumhuriyetimizin 100.yılı sebebi ile muhasebemi sizlerle paylaşacağım.

'Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler.

Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

GAZİ MAREŞAL MUSTAFA KEMAL
ATATÜRK'

Peki biz Mareşalin bu emrini yerine getirebildik mi? 

KORKMA, SÖNMEZ BU ŞAFAKLARDA YÜZEN ALSANCAK.

WhatsApp Görsel 2023-10-26 saat 22.03.31_46fa0bd1WhatsApp Görsel 2023-10-26 saat 22.03.45_e8c0f9db