Hüsnü Yardımcı Yazdı;Değişim Sözüne ihanet eden Genel Başkan

 DEĞİŞİM SÖZÜNE İHANET EDEN GENEL BAŞKAN

CHP Genel Başkanlığına aday olurken Ecz. ÖZGÜR ÖZEL 15 EYLÜL 2023 günü halka söz verdi, halka danışacağına ve değişime söz verdi.

*Tüzükte ve programda daha demokratik ve olumlu yönde yapılacak önerilere ve tüm değişikliklere katkı vermeye kararlıyız. Ancak seçim ya da kurultayların baskısı altında sağlıklı, sakin, objektif, yapısal dönüşüm koşullarını yakalamanın olanaksız olduğu gerçeğinin de bilincindeyiz. Bu nedenle yapılacak değişikliklere katkıları verip kurultayımızı tamamladıktan sonra hem teorik hem de örgütsel katkılarla gerçekleşecek tüzük ve program kurultayını yerel seçim takviminden hemen sonra başlatacak, 2024 yılı içerisinde gerçekleştireceğiz. Parti içi kurumların, karar ve yönetim organlarının işlevsiz kılınması, siyasal yetki ve sorumluluğu olmayan danışmanlık kurumunun partinin kurumsal yapısının yerine geçmesi, partimizi bir bütün olarak etkisiz ve işlevsiz hale getirerek zayıflatmıştır. Cumhuriyet Halk Partisinin şartlar ve gerekçeler ne olursa olsun kayıt dışı siyasete teslim olmasını asla kabul etmiyoruz."

"Zihniyet değişikliğine ihtiyaç var"

Özel, CHP'deki karar alma ve aday belirleme süreçlerinin tamamen merkezileştiği, ön seçimlerin kaldırıldığı, parti kararlarının atanmış danışmanlar tarafından belirlendiği eleştirilerini sıraladı.

CHP'de "bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç olduğunu" söyleyen Özel, "Ülkede anayasasız aştırmaya itiraz eden bir parti örgütünün, kendi içindeki tabi olduğu tüzükten mahrum bırakılması girişimleri asla hak edilmemektedir. Cumhuriyet Halk Partisinin iyi yönetilmesine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Bu amaçla kapsamlı bir üye reformu gerçekleştirilerek, üyelerin genel başkanı doğrudan seçmeleri dahil olmak üzere tüm süreçlere katılımları sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Özel, milletvekili, belediye başkanı ve meclis üyesi adaylarının belirlenmesinde ön seçimin esas alınacağını, yeniden aday gösterilecek yerel yöneticilerin belirlenmesinde objektif kriterlerin belirleneceğini, genel merkez yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları ve belediye meclisi üyeleri için de 3 dönem sınırı getirileceğini bildirdi. *

Genel Başkan seçildiğinde yerel seçimlere tam 150 gün vardı. Hiçbir yerde ön seçim yapmadı hiçbir yerde halka sormadı. Sol, sosyal ve demokrat olmanın hiçbir kuralına uymadı. İzmir deki aday belirleme çalışmalarını keyfi olarak yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hiçbir tesisin açılış törenine katılmadı. Adaletli davranmak, açık ve sarih olma konusunda verdiği hiçbir söze uymadı ve halka ihanet etti.

Yarın parlamento seçimlerinde halka danışmaya ve partici demokrasiye ihanet etmeyeceğini kim garanti eder?