BU BİR SUÇ İTİRİFADIR
 

Evet yanlış duymadınız! İtiraf ediyorum; başımıza gelen her şeyin sorumlusu benim, her şeyi ben yaptım. Daha doğrusu birlikte yaptık. "Siz kimsiniz?" diye soruyorsunuz doğal olarak. Biz insanoğluyuz, dünyanın başına gelen iyi! ve kötü! her şeyin yegăne sorumlusu. Olumlu görüşler yazmak isterdim bizimle ilgili lakin ne inandırıcı olurdu ne de samimi. O halde size dünyamızı nasıl daha yaşanmaz hale getirdiğimi anlatayım kalemim yettikçe.

 İlkin duyguları yok ederek başladım işe. İlk yok ettiğim duygu ' mutluluk' oldu. Bu çok zor olmadı itiraf ediyorum, hatta en kolayı bunu yapmaktı. Mutlu olunabilecek şeyleri bitirdiğinde ekstra bir çabaya ihtiyaç kalmıyordu ve nitekim öyle oldu. Sonra sıra huzura geldi. Mutluluk yok olunca huzur da ona eşlik edip bilinmez bir yolculuğa cıktı,  belki de bir daha dönmemek üzere. Doyumsuz bir anlayışla güven, merhamet ve sevgiyi de yok ettim. Tabii bu duygular yok olunca yerini bir şeylerin doldurması gerekiyordu. O duyguyu da bulmak çok zor olmadı: 'Öfke'. Evet tam da böyle zamanlarda ortaya çıkan bu duygu yeni yok edilişler istiyordu benden ve ben de  değerleri yok etmeye başladım.  İlk olarak dürüstlüğü yok ettim. Tam diğer değerleri de yok edecektim ki baktım gerek kalmamış..Dürüstlük yok olunca birçok değer de onunla birlikte yok oluyormuş, bunu anladım ama bir türlü doymak bilmiyordum, güzel olan tüm duygular, değerler yok oldukça daha da hırslanıyor, daha da çekilmez oluyordum. Sanki bütün bunları kendime yapmıyormuşum gibi devam ettim hayatı yaşanmaz kılmaya.
Mutluluğu yok edip " Ne kadar mutsuzuz" dedim, 
Dürüstlüğü yok edip " O çok yalancı biri" dedim.
Doğallığı bozup" Doğal Zeytin" dedim..
Doğayı katledip doğa dernekleri kurdum.
İnsanları fakirleştirip yardım dernekleri kurdum.

Çürük binalar yapılmasına göz yumup " İmar Barışı" çıkardım. Önce sağlığımızı bozdum sonra ilaç sattım. O kadar fazla kötülük yaptım ki yatacak yerim yok, aslında sadece kötülükten değil, o kadar çok yeri betona gömdüm ki, o yüzden de yatacak yerim yok. İtiraf ediyorum, ben bu dünyayı yok etmek için gönderilmiş bir saatli bombayım. 
   

ADIM: İNSANOĞLU