Umut Yılmazkeçeci Yazdı; MEDICINE TRAVELS: ALMANYA’DAN TÜRKİYE’YE SAĞLIK TURİZMİ

MEDICINE TRAVELS: ALMANYA’DAN TÜRKİYE’YE SAĞLIK TURİZMİ

Sağlık turizmi; kişinin sağlığını koruması ya da hastalığının tedavi edilmesi amacıyla bulunduğu ülkeden başka bir ülkeye giderek sağlık ve turizm olanaklarından yararlanmasıdır. Medicine Travels de Almanya’dan Türkiye’ye sağlık turizmi için gelen siz değerli misafirlerine en iyi danışmanlık hizmetini sunmak için kurulmuş olan bir firmadır.

Kimileri için “sağlık turizmi” yeni bir tabir olsa da aslında Dünya genelinde ve Türkiye’de sağlık turizmi, son 10 yılda en hızlı gelişen turizm çeşitlerinden biridir. Öyle ki son yıllarda sağlık turizmi için seyahat edenlerin sayısı milyonlara ulaşmıştır. Sağlık turizmi genel başlığı;
Tıp turizmi
Termal sağlık turizmi
Yaşlı ve engelli turizmi olarak 3 ayrı başlıkta değerlendirilir.
Sağlık Turizminin Sebepleri

Sağlık turizmi, hastaların hastalık sürecinde en iyi sağlık hizmeti ve konforunu sağlamak için sunulan seçenekleri çeşitlendirmeyi hedeflemektedir. Gelişmiş ülkelerde refah seviyesi yüksek olsa da sağlık hizmetleri oldukça yüksek maliyetli olmaktadır. Bunun sebeplerinden biri de gelişmiş ülkelerde yaşlanan nüfusun sağlık ihtiyaçları ve sağlık giderlerinin her geçen gün artmasıdır. Bu nedenle gelişmiş ülkelerdeki sosyal güvenlik kurumları ve özel sigorta kurumları, tıp alanında gelişmiş kaliteli tıp hizmeti sunan ve yakında yer alan ülkelerle paket anlaşmalar yaparak sağlık hizmetlerinin daha düşük maliyetle alınabilmesi için çalışmalar yapar.

Özellikle son yıllarda, Türkiye, gelişmiş ülkelerdeki ileri ve kaliteli sağlık hizmetleriyle yarışabilecek düzeyde sağlık hizmetleri sunmaktadır. Dolayısıyla kaliteli tıp hizmeti alırken bütçesini de düşünen turistler tedavi amacıyla ülkemizi tercih etmektedir. Ayrıca, konumu ve sağlık sektöründe ileri derecede eğitimli insan gücü ile sağlık turizminde Türkiye, cazip ülkeler arasında giderek üst sıralara yerleşmektedir. Sağlık turizminde ülkemizde seçenek olarak çok iyi kaplıca ve termal sularının olması da bu tercih sebeplerinden biridir.

Sağlık Turizminde Neden Türkiye’yi Tercih Etmeliyim?
Dünyada sağlık turizminde başka ülkeleri tercih eden hastaların en çok tercih ettiği ilk 5 ülke; 
ABD, 
Almanya,
Tayland, 
Hindistan ve
Türkiye olarak sıralanır.

Ülkemizdeki her hastane, Sağlıkta Kalite Standartları’na uygunluğu bakımından Sağlık Bakanlığı tarafından denetime tabi tutulmaktadır. Tüm hastaneler, yılda 2 kez denetlendiğinden ulusal akreditasyon kriterlerine göre hizmet vermektedir. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı kurarak Türkiye’de sağlık turizminin daha iyi yerlere gelmesi için ayrı bir çalışma başlatmıştır. Bakanlık ayrıca Türkiye’deki yatak kapasitesinin artırılması için büyükşehirlerde tam donanımlı Şehir Hastaneleri kurarak dünyadaki en yüksek teknoloji ile donatmıştır.

Türkiye En Çok Hangi Alanlarda Tercih Ediliyor?
Türkiye’de birçok hastanede, 
Estetik cerrahisi,
Onkoloji tedavisi, 
Kardiyovasküler cerrahi,
Ortopedi, 
Beyin cerrahisi,
Çocuk cerrahisi,
Göz ve diş hekimliği gibi bölümlerde ileri teknolojiye sahip sağlık hizmetleri almak mümkün.

Yalnız tıp turizmi değil termal turizm konusundaki kaynaklar açısından da Türkiye, Dünyada 7. Avrupa’da ise ilk sıradadır. Termal turizm alanında tam donanımlı termal oteller yapılmaya devam etmektedir.

Medicine Travels sizleri; iklimi, doğal güzellikleri, eşsiz tarihi ile Türkiye’deki sağlık hizmetlerinden yüksek standartlarda en iyi konforla yararlanmaya davet ediyor. Konu hakkında daha detaylı bilgi ve danışmanlık hizmeti almak için bize https://www.medicinetravels.com/iletisim istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

ytyty